2015. 12. 30.

Kritika #11 - Il Capitano


Na, drága gyerekek, visszatértem! 
Tudom, tudom, elég HOSSZAS kihagyás után, de valamiért
megjött a kedvem ahhoz, hogy másokat kritizáljak. 
(Viszont ez a blog, megúszta!) 



   Na szóval, vágjunk is bele...
Ha régóta nyomon követed a blogunkat, tudhatod, hogy vérszomjas vagyok és kritikák terén mindig a torokvágásért szorítok. Durva? Lehet, de igaz! És kezd elegem lenni, hogy a te blogod is olyan, amibe NEM TUDOK belekötni! :) 
   Kinézet: Bevallom, többször is jártam már a blogodon. Beleolvasgattam, de végül mindig elhagytam a linket. *taps nekem* Rendszeres látogatója vagyok a DA-nak, de nagy örömmel tölt el, hogy ez nem egy elpocsékolt design amit betettek egy olyan sztorihoz, aminek semmi köze a történethez. Remélem értesz... 
 Ha egy ember fellép egy blogra, az első aminek meg kell ragadnia az a fejléc. 
 Ha megnyitom a(z) Il Capitano c. blogot, egy igényes és titokzatos fejléccel találkozok, ami elmondja amit kell. Természetesen az első ami egy ember eszébe jut, a Cirkusz. Tökéletes üzenet egy fejléchez. Nincs túlozva, se csókok, se nyálas szövegek, se habos - babos szegélyek amik már inkább cikik, mint csinik. A színek szépen harmonizálnak, az alap szöveg krémszíne igazán érdekes és kellemes, ezerszer jobb, mintha fehér vagy fekete lenne. A modulok rendben vannak, ha lehet akkor annyi, hogy én a helyedben egy picit feljebb tettem volna a feliratkozókat, hogy az ember pont beleessen ha belép. :) 
 10/10*
   Történet: Először is, milyen gyakran jönnek újabb részek? A legújabb rész, 43. fejezet, December 28-án jött fel, ami azt jelenti, hogy eléggé gyorsan haladsz, ha leszámítjuk azt a hosszas kihagyást két rész között, hisz a legutóbbi bejedzésed novemberi. A kommenteknél olvastam, hogy a vizsgák miatt nincs időd, és meg is értem, hisz kell egy fontossági sorrend az ember életében. Őrült lennél a tanulást hanyagolni... :) 
Egyedi történet, nem egy csöpögős szerelmi történet és nem is egy agyoncibált fanfiction. (Bevallom, remegtem, miközben lejjebb és lejjebb lapoztam, hátha a pofámba vigyorog egy 1D-s fiú.) 
Tetszik, hogy egy teljesen új világot mutat be, amit csak kevesen ismerhetnek. A helyesírás terén egy - két kisebb elírás ami lehetséges, hogy nem nagy dunszt, mégis, gondolom azért ez is beleszámít.
5/4
   Tanácsaim: 
  • Mindannyian tudjuk, hogy nagyon fontos a kifejtett fogalmazás, hogy az olvasó átérezhesse a helyzetet. Mégis, szerintem néha az is megteszi ha pár szóval burkolsz, nem kell a végtelenségig fokozni, hogy milyen volt a helyszín. (Egyáltalán nem sértésnek szántam!) 
  •  Ha nem tudsz mindenféleképpen sietni a részekkel, akkor ne utólag kérj elnézést, inkább szólj előre. 
 
   Utólag is elnézést kérek azért ha megbántottalak, nem állt szándékomban, ne add fel és semmiképp se hagyd abba! Csak így tovább! 
Nagy ölelés: 

1 megjegyzés: