2016. 08. 20.

#13 Kritika - My Dear Ravenna


     Sziasztok!
Általában nem szoktam ilyen ,,bevezetőt'' írni a kritikáimhoz, de úgy gondolom, ezúttal mindenképp megemlítem, hogy a 13. kritikám alanya a My Dear Ravenna egyenesen DetectiveRavenna billentyűje alól. Feltételezem, van köztetek olyan, aki ismeri, aki viszont nem: ajánló vagy sem, megéri benézni!
(Ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy a továbbiakban is sor fog kerülni hasonló bevezetőkre bizonyos rendelések esetében. Köszönöm a figyelmet!) 

My Dear Ravenna




Kinézet: Úgy gondolom, a kinézetről nincs mit írnom. Nekem nagyon tetszik: jól megválasztott színek, átlátható design. Amin talán javítanék, az a bejegyzés betűszíne. Valami sötétebbet sokkal kellemesebb lenne olvasni.:)


Helyesírás, fogalmazás: Helyesírási hibákat nem igazán találtam, csak néhány elírást, de ez igazából mindenkinél előfordul. Ami meglepett, az a fejlődés. Mivel én egyszerre olvastam el az egész fejezetet, feltűnt, hogy mekkora különbség van az első, és az ötödik fejezet között. Hosszabb fejezetek, értelmesebb, szerkezetileg is igényesebb mondatok. Viszont találtam néhány gyakori hibát, amit mindenképp megemlítek, hogy a közeljövőben jobban odafigyelj rájuk.
     Bár sok bloggerina esik ebbe a hibába, te is gyakran kihagyod a névelőket. Ez volt az első ilyen példa: ,,Pár nappal ezelőtt úgy gondoltam, hogy meglepem a párom, jobban mondva, a volt párom.''
     Komolyabban nem tettem említést az értelmetlen mondataidról, mert láttam, hogy felismerted a hibákat, és javítottál rajtuk. Ennek őszintén örülök, hiszen így az utóbbi fejezeteket élvezhetőbbé tetted. 
Én nagyon szeretem a vesszőket. Úgy értem, az esetek többségében tudom hová kell kitenni őket, de néha túlságosan elragadtatom magam.:D No, hát megnyugtatott, hogy te nem estél ebbe a hibába; viszont láttam, hogy pont az ellenkezőjét teszed, vagyis gyakran elhanyagolod őket. Az ilyen aprócska, esztétikai hibákra érdemes figyelni, mert engem is csak 0,5 pont választott el legjobb dolgozattól.

     Amit javasolni tudok, hogy minél többször, vagy inkább minél figyelmesebben olvasd át a fejezeteid, és mindig javíts rajta. Ha valamit nem tudsz eldönteni, kérj segítséget. Hidd el, megéri foglalkozni ezzel a történettel, mert van benne lehetőség bőven!


Történet: Nem tudom mikor olvastam utoljára ennyire biztos alapokra felállított történetet. Az egész sztori a maga fergeteges módján maradt reális, és teljes mértékben valósághű. És ugyanez a helyzet a karakterekkel is. Mindenki annyira érékes, és egyedi, hogy már-már megszólalnak. Totálisan át tudtam érezni Ravenna személyét, a helyzeteket, és aww Tom jelenlétét. Nagyon megfogott ez a lassan kibontakozó eseménysorozat, és kíváncsian várom a folytatást. (Ne haragudj, hogy ilyen téren nem tudtam semmi használhatót mondani, de a történeted olyan szinten összetett, hogy már szőrszálhasogatásnak tűnne bármilyen megjegyzés.)


Sok sikert, és ezer ölelést, 





1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm, hogy időt szántál a kritikámra, és örülök annak, hogy a blog is tetszik neked :D

    VálaszTörlés