2016. 08. 10.

Kritika #2 - Masquerade - design

Szép napot!
(igazából az éjszaka közepén írom, de tudom, hogy csak másnap fogom közzétenni, szóval he :D )

Na, sziasztok!
Egyik szerkesztőtársunk, Szimy megkért, hogy írjak egy design kritikát a blogjáról, szóval bele is vágnék. 
Ja, előtte papolok kicsit: igen tudom, hogy a többi kritika nem készül, viszont egyik rendelő sem jelezte, hogy sürgős lenne, szóval természetesen készülnek lassacskán, s hát ugye ha a szerkesztőtársam kér kritikát, azt én mindig előre szokom venni, akármilyen zsúfolt helyzetben vagyok is. Mert ugyebár akinek tényleg kell a kritika, az kivárja a sorát. :) 
Na lássuk a blogod, Szimy!



Fejléc: Először is, ami rettentően szemet szúrt, az a fent elhelyezkedő szöveg, nem pedig a cím. Én a helyedben így rendeztem volna el a fejlécen a képeket: az álarcos lány mögé került volna a szerelmes pár - vagy kik -, amin a cím helyezkedik, azt pedig le tettem volna a lány bal sarkába, és oda írtam volna a címet. A szerelmes pár helyére pedig valami álarcot illesztettem volna, vagy nem tudom mi van alattuk. Aztán pedig a fent levő szöveget azt a cím fölé tettem volna, mert úgy talán harmonizálnak is, sőt. Egyébként szerintem a fejléc tökéletes, csak a címmel volt problémám, viszont már azzal is megbékéltem. S ami a méretet illeti, szerintem kicsit nagy lett, de ez nem nagyon észrevehető, csak ha az ember sokáig tanulmányozza. A háttérben a szereplők szerintem tökéletesen be vannak mosva, az álarcos lány is megfelelően van kihangsúlyozva.
A színhatás szerintem tökéletes a blogéhoz, ugyebár ilyen szürkés barnás fehéres az egész és ez nekem nagyon tetszik. Szóval fejléc ügyileg szerintem rendben van a blog.Szívem szerint adnék rá 10/10-et, viszont a fent említettek miatt csak:
10/9.5

Design: A kinézet első látásra teljesen átlagos, legalább is nekem. Meg kifejezetten tetszik is, mert nem agyon kódolt. Hehe, kicsit vicces sztori következik: a dátumot és a hozzászólásokat nem találtam. Aztán rájöttem, hogy hoppá, fent vannak. Viszont ezek szerintem akkor én vak vagyok, mert tökéletesen ki vannak emelve a fejléc színeitől. A cím, szerintem egyszerűen tökéletesre sikerült. Az az átváltás, fergetegesen jól mutat a blogon. Sötétből világosba megy át, és ez tetszik.A modulokról annyit szeretnék csak leírni, hogy én a menüt tettem volna előre, utána a fülszöveget, információkat, feliratkozókat, chat-et és a többit. Viszont hogy lentebb görgettem, a szavazást azt a fülszöveg és az információk közé tettem volna, mert ott jobban észre vehetőbb lenne. 
Nem tudom mit mondhatnék még a designről. Talán annyi, hogy a modulok címét aláhúznám egy szaggatott barna vonallal, s ennyi. Részemről a design rész le van zárva, mert szerintem ez így tökéletes. 
10/10

További szép napot,
Ciara N. Malone

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ne haragudj, hogy csak most válaszolok a kritikádra, de csak most vettem észre, hogy már kitetted :D
    Először is, nagyon köszönöm, hogy őszintén leírtad a hibáimat. Pont ezért kértem tőled véleményt, mert tudtam, hogy ha valami nem tetszik rajta, akkor azt biztos meg is fogod mondani :)
    Az elrendezésen majd megpróbálok még variálni úgy, ahogy javasoltad, mert én sem érzem az igazinak. Igazad van abban, hogy kicsit nagy, de ehhez a bloghoz mindig is ilyet gondoltam, szerintem nem illik hozzá a kicsi fejléc.
    A designnál valóban nem sok időt töltöttem a kódolással, mert szerintem a fejléc túl feltűnő (és nagy) ahhoz, hogy díszesebb, kódosabb külsőt tegyek hozzá.
    Nagyon köszönöm még egyszer a kritikádat :)
    Szimy

    VálaszTörlés