2016. 05. 26.

#7 Kritika - Zivatar: Mámor


Helló mindenki!
  Elől járóban megjegyezném, hogy nem haltam meg, és a kritikák pusztán a vizsgaidőszak miatt késtek ilyen drasztikusan sokat, DE most itt vagyok, szóóval vágjunk is bele!

 A kritikáim nem sértő jellegűek; építő szándékkal, és őszinte véleménnyel rendelkeznek. 

BLOG ITT



Külső

 No, hát a design egyszerű, átlátható, és könnyen kezelhető, mégis eléggé nemtörődöm benyomást keltett első ránézésre. Nem vagyok  a ,,design teszi a blogot'' felfogás híve, de tény, hogy sokat dob egy történeten, vagy javít a hangulaton egy mutatós dizájn. (Nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem simán elbírna a  sablon egy fejlécet.)



  Betűtípus, illetve annak színe, rendben van; minden jól olvasható, és tiszta. Egy dolog viszont - szerintem - nagyon ronda az oldalon, és az a huszonhármas betűmérettel írt leírás Linkin Park idézet. Ezen kívül még egy dolog van, amin változtatnék, és az a főháttér. Ha tudod hogyan kell, javasolt beállítani, hogy nem gördüljön a bejegyzéssel, mert olvasás közben nem a legkellemesebb, plusz elvonja az olvasó figyelmét.

Belső

  A fülszöveg átlagos, és elég sokat elárul a történetről. Nem rossz az, ha az olvasó megtud egy-két dolgot, de túl egyértelművé tetted az egész cselekményt, és így elveszett az a ,,minden áron elolvasom'' érzés.
 A karakterekkel nem foglalkoztál túl sokat, néhány alapinfót megosztottál velük kapcsolatban, és amit hiányoltam, az az, hogy a történetből sem tudunk meg többet róluk(!). Őszintén kíváncsi voltam, pölö Peter személyiségére, sőt bevallom, picit csalódott lettem ennek hiányától. Gyakori hiba egyébként, hogy mindenki a főszereplőkre fektet hangsúlyt, a többi meg hát... van. 
  A prológusod azonban kárpótolt mindenért. Nem történik semmi; I mean semmi olyan, aminek jelentősége lenne, de egyszerűen olyan fantasztikusan fogalmaztál, hogy muszáj volt tovább is olvasnom. Természetesen felbukkant néhány szóismétlés, esetleg esztétikai hiba, de ettől eltekintve nagyon jól megfogalmazod a legegyszerűbb helyzeteket is.
  Átszántottam az első két fejezeten, és hát a harmadik, na az sokkolt rendesen. Mármint... miért kell már a harmadik részben? Túl korai, szerintem.
  A részek megfelelő hosszúságúak, és tartalmilag se rosszak. 
Figyelj oda a helyesírásra, és olvasd át párszor mielőtt publikálod. Hibák mindenkinek becsúsznak néha; de végül is ezek nem is hibák, inkább csak elírások, és figyelmetlenség. 


  Ha pontoznom kéne, tízből nyolcat kapnál, ami elég masszív ,,jegy'' nálam. Kitartást, és sok-sok olvasót, Jia. xx














1 megjegyzés:

  1. Drága Jia. Nagyon szépen köszönöm a kritikát, igyekszek változtatni a dolgokon. ^^
    Ciara ××

    VálaszTörlés