2015. 08. 14.

Fussunk neki még egyszer

Nos, mostanában történt egy s más, amiről úgy döntöttem, írnom kell, mert másképpen nem tudok eljutni egyesek agyához. Nem, nem hibáztatok senkit. Vagyis de, hibáztatok, viszont csupán azért, mert nem tudják elolvasni a rendelésem menetét. Nem régiben megjelent egy példacikkem (katt), amely ezekről a történésekről állított fel egy-egy szituációt, de, akkor most pontosítok. Kezdjük elölről, nincs harag.

Szóval, ha FEJLÉCET szeretnél rendelni, mi a teendő. Először is add meg a következő adatokat:
-          Színvilág
-          Karakterek igazi neve (maximum kettő – tehát nem fogok egy egész 1D bandád rárakni)
-          Cím
-          Méret pixelekben megadva – azt, hogy nagy, átlagos, kicsi, közepes – ilyeneket NEM fogadok el – SEMMILYEN körülmények között
-          A blog, amelyiktől rendeltetek – MINDENKÉPPEN SZÜKSÉGES (Rose Blogmagazin, Issy Blogmagazin, Szerintem…)
-          E-mailben lehetséges
Emellett szeretném, ha a levél tárgyába a Fejlécrendelés címet írnátok. A levéltestben szeretném látni, hogy az elején, és a végén is köszöntök – ezzel megadva a tiszteletet, és türelmesen kivárjátok, még elkészül a fejléc. Ha esetleg a közeljövőben - még abban a amelyikben készítettem – le akarjátok cserélni, kérlek, értesítsetek külön.

A DESIGN rendelés szempontjai:
-          Fejléc tulajdonságai:
1.      Színvilág
2.      Karakterek igazi neve (maximum kettő – tehát nem fogok egy egész 1D bandád rárakni)
3.      Cím
-          Design tulajdonságai:
1.      Ide csak akkor kell írnotok bármit is, ha valami különleges kívánságotok lenne. Például felhős fejléc, fejléc melletti sidebar…
2.      MEGHÍVÓ küldése a bloghoz, melyet, amint elfogadok, RENDSZERGAZDÁVÁ tituláltok a blog szerkesztése végett
3.      Valamint vázlatban fenn kell lenni minimum három fejezetnek (prológussal együtt)
4.      Melyik blogtól rendeltél (Rose Blogmagazin, Issy Blogmagazin, Szerintem…)
5.      E-mailben lehetséges


Ha KÖNYVBORÍTÓRA lenne szükséged:
-          Színvilág
-          Fülszöveg
-          Melyik bloghoz szánod – avagy a link
-          Cím
-          Név
-          A könyvborítón szereplő karakter valós neve (maximum két karakter)
-          Melyik blogtól rendeltél
-          E-mailben lehetséges

Ha RENDEZETT KÉPEKet hiányolsz a blogodról, akkor sem felejtős az ügy. Meg kell adnod
-          A blogod linkjét
-          A rendezett képeken szereplő karakterek VALÓS és TÖRTÉNETBELI nevét
-          Melyik blogtól rendeltél (Rose Blogmagazin, Issy Blogmagazin, Szerintem…)
-          E-mailben lehetséges

Most már lehet rendelni tőlem a bloghoz KITŰZŐt is. Itt semmilyen különösebb teendő nincs. Szintén e-mailben kell kérni, de csak a neveteket és a blogotok linkjét kell megadni, én pedig, amint elkészült, küldöm is. És kifelejtettem, hogy kell, melyik blogtól rendeltél (Rose Blogmagazin, Issy Blogmagazin, Szerintem…)

KRITIKÁNÁL különösebb eljárás nem szükséges, ez a szokásos „chatben rendelek linkkel” mód teljesen megfelel, de, ha már egyszer látjátok, hogy be vagyok telve (max 3), vastagon oda is van írva piros színnel, akkor jobb, ha nem iratkoztok fel hozzám, mert le fogtok. Egyébként külön lehet csak történet, és csak design kritikákat kérni, nyilván az utóbbi hamar elkészül. A kritika Történet megvalósítása résznél a művetek első ettő vagy három fejezetét olvasom el, és ebben benne van a prológus is, valamint az utolsó feltöltött részt. Ritkább esetekben van, hogy tovább is olvasom, szóval ne lepődjetek meg. A következő szempontok alapján kritizálok tehát mostantól:
-          Design
-          Fejléc
-          Karakterek
-          Fülszöveg/alapsztori
-          Történet megvalósítása

A blogodról készülhet AJÁNLÓ is, csupán chatben kell megadnod a linket, és a kérést, hogy ilyet szeretnél.


Általában a legnagyobb probléma design téren szokott lenni, amikor is egyesek után „futni” kell az információkért, mert nem képesek egy levélben leírni, amit kérek, valamint egy meghívót küldeni. Nem tudom, miből gondolják, hogy így bármit is tudok kezdeni a rendeléssel. Ne haragudjatok, ha a cikk kicsit nyers volt, de úgy érzem, ha már az időm felét rátok áldozom, jogom van hozzá, hogy kérjek valamit cserébe, nem mellesleg a ti érdeketekben is. Bunkó vagyok? Meglehet, de igazam van. Kérlek titeket, olvassátok el a rendelési útmutatót, mielőtt hozzálátnátok ahhoz az e-mailhez. Ha valaki esetleg nem tartaná be őket, ne csodálkozzon, ha nem küldök semmit. EZ az én rendelésem, ÉN hozom a szabályokat. Jó, hogy nem még én idegeskedjek, mikor készül el. Azért nekem is van szabadidőm, elnézést. Köszönöm, hogy időt szántál erre a rövid kis bejegyzésre! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése